70 procent van de wereldbevolking heeft geen religieuze vrijheid

In een recent onderzoek gedaan door het Pew Research Center, is geconcludeerd dat 70% van de wereldbevolking geen vrije keus heeft in zijn religie. In ongeveer een 3de van alle landen (64) zijn er hoge of zeer hoge beperkingen gesteld aan de keuze van religie.
Door de grote hoeveelheid mensen die in de betreffende landen woont heeft dit effect op 70% van de 6,8 miljard bewoners van de aarde.

Het onderzoek laat nog een aantal interessante getallen zien. In 75 landen zijn er beperkingen in het proberen over te halen van mensen om van geloofsrichting te veranderen. Ook is gebleken dat in 87% van de landen zijn er religieuze spanningen. Dat heeft in 126 landen (64%) geleid tot fysiek geweld, in 49 landen (25%) is geweld gebruikt of gedreigd met geweld om te voldoen aan religieuze ideeen. In 17 landen, bijna 1 op de 10 (9%), heeft religie gerelateerd terorisme geleid tot slachtoffers.
Het betreffende rapport is opgepakt door allerlei religieuze websites en bronnen, en door de grote nieuwsdiensten (Associated Press, Reuters,CNN).

Links
Het AP bericht
Een samenvatting van het onderzoek, inclusief een link naar het volledige onderzoek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten